förbannelsen

ni vet han som inte får se färgen på mattan han vill se. han som ständigt simmar motströms. han inte som inte får köpa det han vill köpa. han som bara får köpa äcklig mat och fula kläder. han som inte får ligga med den han vill ligga med.
ni vet han som älskar alla men han som ingen älskar.

honom är det synd om.
han är inte sur. han har bara förbannelsen.

/rockyochbrutus

Brutus Com inte Hem

Som telefonförsäljare ska du ständigt kunna bli motiverad. Har du ramlat i ett snår av brännäslor eller skrapat upp knät på grus, så att såret är alldeles grusit och äckligt, ska det alltid gå att hitta lite motivation i det. Nu menar jag inte att uppmana till gissling eller annat självplågeri, det är kanske inte den lättaste vägen till motivation. Poängen är att du som säljare ska vara skicklig på att sätta upp mål. Små mål i vad som helst, som du genom odödlig motivation lyckas uppfylla.
Har du allt detta i åtanke kommer du klara dig ett litet tag som telefonförsäljare. Jag hade det inte i åtanke.


Jag kände en dag att mina säljarsiffror var lägre än glocalnet (oj, han slänger till med ett uttryck baserat på comhems konkurrent!!). Jag värderade mitt liv i några sekunder. Fördelar/nackdelar. Sedan gick jag med bestämda steg in på One CC kontoret. Vi kan föreställa oss, för historiens skull, att jag kastade viktiga papper runt omkring mig och puttade undan respekterat folk ur min väg till teamleadern för att få utlåta de avslutande orden.
Det jag fick klart för mig när jag snackade med min teamleader var att de i själva verket hade tänkt att ge mig dojjan samma dag ändå...

Jag tror det räknas som att jag sa upp mig före jag fick sparken. Men det är en hårfin gräns.
Jag tror att jag aldrig haft det skönare utan jobb som nu. Men det är också en hårfin gräns.
Jag kallar inte min situation arbetslös. Jag tror det kallas villkorslöst. Jag kan göra vad jag vill om dagarna.

Kommer du, jobbhungrig, till Barcelona utan vidare resultat? Ta till dig detta som ett tips, en uppmaning, till att du är fri att göra va i helvedde du känner för. Så länge pengarna räcker till...
Men känner du att situationen går från villkorslös till meningslös ska du fortsätta söka jobb. Talar du flytande spanska - börja dela ut cv lite var som helst. Talar du mindre spanska men en hel del engelska. Ta spanska kurs och försök dela ut cv igen. Envisas du med att inte lära dig bättre spanska på institutionella sätt? Försök då dela ut cv på ställen där man kan tänkas behöva engelsktalande (där du också kommer plocka upp spanskan automatisk) som Hostel, Hotell, undervisning i engelska, biluthyrning.
Medan jag skriver det här får vi faktiskt inte glömma att vi har en Rocky som svettigt spinner vidare i ekorrhjulet. Riktigt bra säljer han också. Har uppenbarligen inget problem med ett uppskrapat knä. Se bara här: http://www.youtube.com/watch?v=DP3MFBzMH2o

Jag kan bara tala utifrån egen erfarenhet; men Barcelona, med eller utan jobb, är en sju helvettes bra stad att bo i.

/brutus

just another day, a don't matter day

Brutus står i köket och förbereder vad som ska bli köttbullar. inte mamma scans, men förhoppningsvis kommer det smaka lite sverige. på tal om sverige så har vi hittat ytterligare ett trevlig pack svennar vi hänger med då tid ges. vill även du komma i kontakt med två underliga filurer från landet lagom gör du bäst i att leta på multipartner i barcelona varje dag mellan 15-21. de sitter förmodligen med varsitt headset på huvudet och drömmer om att få dra streck på tavla. (något man gör om man är duktig på jobbet). dessa två varelser har sitt resident i det omtalade området Raval.
Mitt tips är att ta en sväng förbi deras boning. men se upp!
har ni för avsikt att glida förbi en snabbis, se till att inte göra detta på fastande mage.
här bjuds det nämligen frekvent på järn, sängfösare, apertif, utspäd råsaft eller hostmedicin.ni hajjar galoppen.
husets specialiteter är hemmagjort hopkok med hemligstämplat recept. be om "det stora blå", en "göteborgare" eller en "sniffer". partyprissar.
vissa dagar hålls det även buffé. mexikansk sådan vilket innebär att det skålas i tacos och äts tequila! efter en sådan start på kvällen kan du räkna med att en av dem (kallas för påsen) kommer försvinna under kvällen och återfinnas först runt 6-tiden på morgonen, mumlandes om horhus och slagsmål.


dessa typer träffar rocky för övrigt 5 dagar/v och detta har lett till en överrenskommelse om att dela bil med chaufför nästa vecka med IKEA som destination. på schemat står jakt på marabou, saccosäck, kaviar och andra svenska delikatesser!

/rocky

dream of californication

ta en titt på videon innan ni läser vidare.

den visar nämligen vad vi har fått ta del av den senaste tiden. mycket av det dessutom. barcelona tar väl hand om oss. väldigt.
man kan inte alltid vara ute och ramla i raval, slita på jobbet eller ränna med matkassar från consum.
ibland måste man få slappna av. lägga stressen på hyllan. flaskan likaså. ta det lugnt helt enkelt. släcka lampan och lägga sig till rätta.
vissa saker ordnar sig, andra inte. men ibland måste man få tänka på sig själv, skjuta problemen åt sidan och bara slappna av.

(återigen, ingen sexuell underton här inte. jag pratar om serien calirofnication. inget annat.)


/rocky

ma fatha always say'

söndagen är kommen och det är dags för biktning. vi börjar med fredagen. för idag har inte så mycket annat hänt än att jag har vaknat och att brutus har fortsatt sova. som ni kanske förstår så är det inte vår grej det där med att blogga i realtid.

Jobbet slutade haltimme efter idoltittartid. inte lätt att få uppmärksamhet av folk som är upp över öronen förälskade i någon ola som sjunger och spelar gitarr varje fredag runt 20.00. raska steg mot hemmet, men en titt på hålet innan för att konstatera att hålet är kvar och att arbetet inte står stilla. en minitunnel byggs för att.. nej nog om hålet. middag bestånde av den absolut äckligaste kombon av tortellini (hasselnöt och mögelost typ). det var det där med att handla rätt..

många dagar har kvällens första steg tagits i det härliga barrí gótic. denna kväll var inte som andra kvällar. vi bestämde oss för att gå över ån för vatten. lämna fylke och ta oss över ramblan och in i Raval. glada att vi gjorde så.
åkte till Universitat och satte sikte på Calle de Joaquín Costa. gata fylld av olika barer. här finns bar för den som diggar rock, reggae, pakistanier, spanjorer och inte lika mycket turister. man kan börja på bar vars namn vi inte minns, men dess signum är vita kakelplattor som pryder väggarna som man gärna får skriva på om man lånar tuschpenna från bar. Churchill och två egna citat. här kan man även göra sig kvitt skulder genom att bjuda den ene eller den andre på halvtaskig drink. drink blev till tomt glas och vi lämnade baren. på tvärgata till Joaquín Costa hittar man manchester, som även finns i barrí gótic. ingen filial, vi snackar förmodligen good business.
På Manchester i raval kan man hur som helst finna trevliga männsikor. vill du träffa pratglad skotte som jobbar med Almodóvar och har sminkat harry potter förslår jag att du bör starta konversation med Stephen (steve) i hörnet. han som sitter i skräddarställning och läser bok. vi är inte säkra på att han sitter där varje kväll. vi är väldigt säkra på att han satt där denna kväll och att vi pratade om allt från red hot chili peppers spelning på slane castle till, heroinkulturen i Edinburgh och att Evan McGregor är en falsk skotte med gulligt smajl.

I vanlig ordning kunde vi inte hålla oss från Flor del Norte, svartklubbsrestaurangen med sagan om ringen-dörren. Här hittar du både hamburgare med väldigt rött kött och likören Amaretto (smakar dr. pepper). Det här tillsammans med skottska frasutbyten och monty python-imitationer (han gör en Eric Idle helt fläckfritt) ger dig en välsmakt kväll med touch av Braveheart.

Väl mött.


/rockyochbrutus.

och ta farväl. och presentera sig.

var och varannan här och där. är det imorgon eller är det igår? är tiden relativ, fast eller finns den? jag är på ett tåg som går i 200 km/tim och jag ville bara hoppa av. en debut som skulle skett för länge sedan. Men den sker. vi gör som sagt allt för er. eller inte ett skit. den är med oss. vilken den har varit näst intill konstant, i veckor. klagar inte. fast det gör han, tro mig. där uppe. mer självdistans eller? vi bjuder på allt, kostnadsfritt såt' säga. guu vart bra. hålet växer. den utanför alltså. och i magen. finns inget berg högt eller någon dal låg. succé för stunden. korvlådsstövletter? hur som helst. det är ju inte för inte som vi skriver. det har inget med dig att göra. det har med barcelona att göra. uteslut sverige. det här är om att ta klivet ut från skokartongen. klippa navelsträngen. och ta farväl. och presentera sig.

/rokcyochbrutus

och barnen då?

Vår blogg ska globaliseras. Tas till varenda hus och hem. Men först återstår det att se till att alla åldrar kan få ut något av guiden. Vi börjar smått och arbetar oss uppåt - som så väldigt ofta. Ni seniorer får nöja er med löständer och hudkräm ett tag till. Jag är väl medveten om att det finns en å annan liten illbatting som sitter och pillar snorkråkor och spinner jojjo framför datorn och därför tänkte jag berätta lite om hajar.

Hajar är en sorts broskfick som i huvudsak lever i havet (finns ett fåtal arter i sötvatten faktiskt). Typiskt för hajar är att de saknar simblåsa men löser sitt flytande på andra sätt. De har bland annat en stor oljefylld lever och ett skelett i brosk som knappt väger någonting. Trots dessa grejer i kroppen sjunker hajen om den slutar simma. Därför simmar den hela tiden. Annars slutar den upp på botten.
Vill man se riktiga hajar. Fast i glastankar. Då ska du gå till L'aquarium. Öppet året runt, alla dagar i veckan. För den som inte får kick nog av att kolla haj bakom glas kan välja att hoppa i och dyka bland dem. I sådanafall behövs ett dykcertifikat för att slippa bli uppäten. Mer om akvariumet och fiskar finns på deras hemsida http://www.aquariumbcn.com/AQUARIUM/index.php

För landkrabbor finns ett väldigt trevligt alternativ. Det gammeldagsa tivolit uppe på berget Tibidabo. Här hittar man inget Insane eller bergochdalbanor som kastar ut dig från berget. Istället finner du lite äldre, men ack så vackra och underhållande attraktioner som ligger på 6 olika nivåer runt berget. Jag har även hört att spökhuset Hotel Kruger (ja, obehagligt) ska vara en dödsläbbig upplevelse med riktiga skådisar i.

Jag hoppas att ni yngre (Julius, Tom, André) har fått något att sätta tänderna i nu. Vi ses bland hajarna!



/brutus

hålet

Av en underlig anledning har vi glömt att informera er om hålet. ett hål som inte är likt något annat hål. Svårt att föreställa sig och lätt att bli mäkta imponerad. har ni någonsin suttit vid strandkanten och grävt gropar i sanden efter vatten kommer ni förmodligen bli lika exalterade som vi blev när vi upptäckte hålet (ni som funderar över om detta hål som jag nämnt åtskiljliga gånger har någon sexuell underton kan ge upp. surfa efter annat. vi sysslar inte med sådant.). hålet jag pratar om är ett riktigt hål. och det är stort. i korsningen av Carrer de Mallorca och Carrer de Padilla finner ni, mitt i gatukorsningen, ett hål. ett hål som uppskattningsvis är 20 m i diameter och säkert minst lika djupt (vi har varit framme vid kanten och kikat). var dag omringas hålet av män i gula hjälmar och grova kläder som turas om att hålla borren eller spaden, lyfta och sänka ner stora eller små saker i hålet och även av de nyfikna gubbarna utanför avspärningarna som ivrigt debatterar något som har med hålet att göra. detta hål fyller många funktioner. det ser till att hålla närområdets äldre gubbar i form eftersom de dagligen traskar till hålet, det sysselsätter även ett par dussin män i gula hjälmar, det funkar även alldeles utmärkt till att kasta baguetter och diverse sopor i det. hållet uppfyller minst sagt många funktioner. (hålets verkliga ändamål är egentligen att förse en tunnel en bra bit under marken med verktyg och maskiner. tunneln ska tydligen fyllas med snabba tåg som ska ta sig fram och tillbaka mellan barcelona och montpellier.) dagens tips får väl helt enkelt bli att ni bör undvika att köra bil, buss, moped eller traktor genom korsningen Carrer de Padilla/Carrer de Mallorca. jag förutspår att det kan bli problematiskt.

/rocky

Varför har inte jag en atomklocka?

Ja tanken var ju den att det skulle bloggas nu medans brutus är ute bränner kalorier med joggingskorna på. nu blir det inte så, fast lite så ändå.
Vi sitter som sagt inne på en hel del tips och tricks, som vi mer är gärna vill dela med er! Tyvärr kom något ivägen. Skulle kalla det för tid. det här med tiden kan va svårt. den springer ifrån en och kvar sitter man och funderar över onödigt. slänger iväg ett tips till er som inte bara gäller här i barcelona, utan även på andra orter utanför spaniens gränser. sitt inte och slöa framför en dator och lyssna på musik och tro att ni gör något bara för att ni lyssnar på musik. ni slösar dyrbar tid som ni troligtvis kommer göra vad som för få tillbaka om några år. tyvärr får ni inte tillbaka den. vill ni göra något vettigt av eran tid? läs "naiv super" av erlend loe. en bok rocky numera kallar bibeln och som handlar om att finna sammangang i tillvaron.
Ikväll lovar jag att försöka få fram något mer vettigt, något som får er mungipa att rycka lite och något som efter att ni har läst inger en känlsa av att ni nyligen blev snäppet klokare.
/rocky

Näcken spelar inte fiol på barceloneta

Ja. Överlevnadsguiden har inte legat agendan på ett tag och detta förklarade vi ganska tydligt i förra inlägget. vad vi glömde att tala om var att vi under den gångna veckan har samlat på oss massvis av kunskap om staden! Rocky har till och med blivit såpass lik en barcelonit att han här om dagen togs för en pakistansk ölförsäljare. (Jo, det är sant). Här kommer alltså första tipset, serverat på ett silverfat. Går du omkring vid femsnåret på morgonen bärandes på en vit, skrynklig plastpåse med ett gäng Estrella i har du hamnat i en gyllene sits för att dra in ett par extra slantar. Gatupriset har visat sig vara 1 euro/ölen (svårt att få mängdrabatt). Vill du däremot behålla ölen, vilket Rocky ville när han gick likt ett prakt third wheel efter Brutus och gäst som hade sikte på stranden, bör du låta bestämd, fort dricka upp dem själv eller gömma ölen under tröjan. Rocky var inte särskilt upplyst med dessa tre tumregler och blev av med tre öl, men tjänade tre euro.

De två vännerna och rocky vandrade genom ett morgondisigt Barceloneta för att nå slutmålet. Sand, hav och höga vågor. Som ni förmodligen hört är alkohol och vatten ingen vinnande kombination. Många olyckor till havs är ofta alkoholrelaterade och utan respekt till havet flyter man illa. Ingen att skoja om. Av denna enkla anledning valde vi att avstå från alkohol hela kvällen (...) och vi var därför vad man kallar spiknyktra när den första vågen mötte naken hud.
för dig som väljer att ta ett natt/morgondopp på stranden vill vi tipsa om att hålla lite uppsyn över allt ni lämnar kvar på stranden. vi har fått höra historier från bekanta att man blir bäst av med saker annars. se även till att ni är vid era sinnens fulla bruk så kommer allt gå som en dans! Är du ute och härjar på barceloneta under morgontimmarna är buss eller tunnelbana det billigaste alternativet om du känner längtan efter att ta dig hem (tunnelbana slutar gå vid 12 sön-tors och är åter i drift vid 5 ungefär. Fredag tunnelbanestopp vid 02 och lördag dygnet runt för den som inte har något bättre för sig). vi har dock ingen aning om var närmsta tunnelbanestation ligger. vi steker i taxi rocky sitter längst fram i taxin.


/rockyochbrutus

Vi lever, men har fullt upp med att leva

Vi lever, men har fullt upp med att leva. Anledningen är helt enkelt att vi har besök och att vi lägger all fokus på att agera förbannat bra värdar. det är något som vi antar att ni själva skulle göra när ni får fint besök! för tillfället arbetar vi med att visa de bästa sidorna av oss och staden för vår gäst. Men det finns ju alltid baksidor. Inte alltid en dans på röda rosor. Har förekommit att vi har visat de sämre sidorna av oss och staden för vår gäst. vi hoppas däremot att vår gäst inte känner att hon har fått uppleva allt för många minuter av våra baksidor....
vi är åter på måndag med massvis av ordbajseri och tips på hur man på bästa sätt säger upp sig och samtidigt får sparken, klipper sig i etapper, näckar utan att bli av med tillhörigheter, var man tatuerar sig, vilken våning pipas bar ligger på och hur man tappar bort sig på ravals labyrintgator för att sedan befinna sig på en utsällning om labyrinter och inte kunna ta del av dess historia pga. språkliga förhinder.
Väl mött.
/rockyochbrutus

Incest på snöfest

Det här är ingen vanlig blogg. Det är ingen träningsblogg, ingen bokblogg, ingen fotoblogg och för herrans namn ingen modeblogg! Detta är ingen blogg där vi lägger upp bilder från vår sushilunch eller på oss själva med en ny outfit från någon secondhand outlet med våra fötter lite snett innåt och blicken djupt ner i marken. Vi kommer aldrig att beklaga oss över bloggmöten eller att vi inte har råd med dyra skor som vi hittade under dagens shoppingrunda.

Nej. det här är ju faktiskt guiden för er som vill ta er fram på bästa sätt i barcelona. Slutsnack om oss! Du vet ju redan att du inga andra bloggar skall hava utom oss. Varje människa har däremot behov. Vardagliga och livslånga behov. de mest simpla behov vi människor har är förmodligen att få minst ett mål mat om dagen, tillgång till boende och lite kläder.

Skulle fallet vara att du åker till barcelona och av någon underlig anledning blir av med dina paltor har vi valt att trampa lite snett och hamna i det modebloggiska omdrådet idag. Vi är alltså inga sell outs som vill mata de inskränkt modehungriga Sverige utan vill bara visa i vilken riktning ni ska gå för att återfinna era kläder!



På gatan Roselló 281 hittar ni affären The Outpost. När vi kom in genom dörren första gången började hjärnan pumpa associationer till läder, whiskey, sean connery och tweed. Både kläder och inredning går i mysigt bruna, gröna och mörkröda nyanser som för tankarna till Herr Judith i Stockholm. Man stöter på gott om udda klädmärken designade av allt från japaner till amerikaner och svenskar. De flesta kläderna kändes Gant, fast en mer vågad gubbiga touch. Allt är för övrig jävligt dyrt. Men snyggt.

Fortsätter man längs Roselló i västlig riktning, går längs Avinguda Díagonal, svänger upp vid Via Augusta och tar sedan första höger vid Carrer de Séneca kommer man till Snö. Jahapp, vad kan man tänkas hitta här då? Svenska märken förstås. Åker du hela vägen till Barcelona för att slippa Stockholms trendhets har du kommit fel. Här hittar du märken från Filippa K, Karin Wester, Acne, Efva Attling. Två svenskor som driver stället. Trevliga. De brukar även annordna fester och events á la Stockholm för folk som gillar Sverige och/eller är svenskar. Trevligt. Är man sugen på svenska kläder och sedvanlig svensk eventfest, bli då kompis med Snö på facebook eller gå dit och kolla kläder.

Vi fick också tips från käre Jordi om de många utspridda små outlets som klär (ursäkta ordvitsen) barcelonas gator. Följ första bästa barcelonit vars galoscher för honom där inga turister vistas. Där hittar du kläder i alla färger och former för en billigare pennig. Mer anpassat för oss unga One CC arbetare kanske. Vi hoppas innerligt att du med dessa klädtips i fickan slipper fortsätta vandra naken längs ramblan.




Nu kom jag av mig, fast ändå inte guidemässigt.

Nu är det så att en lång dag är avklarad. Vi är trötta. Har ryggar och leder som värker. Vi gick upp vid 9.
För att enkelt förklara hur utmattade vi är behövs en liknelse. Tänk er Forrest Gump efter den långa joggingrundan. Ni vet den som pågick i typ ett år.
Förutom att jobba har vi har fixat ett så kallat padron, skaffat ett yoigo och lagt ut surt fördärvade slantar på sådant man egentligen inte behöver, fast ändå på något sätt behöver (Johannes har köpt kläder). Vi ska förklara mer innerligt, intresseväckande och framförallt mer entusiastiskt. När? Mañana mañana....(Imorgon kommer faktiskt ett inlägg som inkuderar er läsare. häng på låset!)

Vi ska däremot komma med ett tips. Ett förslag för dig som känner att du i dagsläget faksitk borde få må lite bättre än vad du gör, eftersom du helt enkelt har gjort dig förtjänt av det. Oavsett om du har sprungit ett marathon, vunnit en match på fifa, suttit bakom kassan på ica eller bara latat dig hela dagen. Du är säkert värd att få må lite bättre. Så här kommer det. dagens tips.

Ta första plan till Barcelona (gärna en enkel, det ökar frihetskänslan). Se till att husera nära sagrada familia eftersom detta område nattetid förvandlas till ett stillsamt och minst sagt behaglig område. Sätt dig på en balkong. finns det två, ta varsin. se till att ha något bekvämt att sitta på och en bra vän att lite på. en whisky höjer definitivt stämningen. likaså en bra låt. tipsar om Vem vet - Lisa Ekdahl av den enkla anledningen att vi lyssnar på just den låten i detta nu. ingen längs hela carrer de mallorca har uttryckt ett klagomål över att höra lisas röst och du lär knappast göra det heller. temperaturen går heller knappast att klaga på. 23 grader. så du där som känner att du borde få må lite bättre. du som känner dig lite trasig i huvudet. nu vet du vad du ska göra.


/rocky




That's right! Ice... man. I am dangerous.

Vi vandrade längs den officiella alternativa vägen ner mot stranden. Sen plötsligt, helt tyst. Ljudlöst. Ser vi ett stridsflygplan svepa förbi skyskraporna framför oss. Kort därefter kommer det rivande skriet som vi härefter har försökt härma så många gånger med munnen. Vi fortsätter gå längs den väldigt öde officiella alternativa vägen. Och där igen!! Tyst som fan flyger planet förbi och lämnar oss återigen ensamma tillsamans med det ondskefulla nazgul-ljudet. Det är en olustig känsla som drar över oss när vi går bland ödelaggda byggnader och gång på gång hajjar till av flygplanets uppenbarelse. Den sveper förbi vårt synfält några gånger till innan vi når stranden. Väl nere ser vi källan till allt flygplansstohejj. Det är flyguppvisning i stan.

Nu under 2-3 oktober i Barcelona pågår flygshowen "Festa al Cel 2010" där piloter från hela världen kommer och trixar i formationer och loopar. Bästa plats för åskådare är uppenbarligen från stranden och längs hela boardwalken ovanför.
Folk i massor och en god stämning. Vi trodde aldrig att flygplan kunde vara så häftiga, men efter denna dag har det sannerligen bevisats motsatsten. Nu ska vi hem och kolla på när Maverick visar Iceman hur man bäst manövrerar flygplan och kvinnor i flygfäfilmen Top Gun. 

http://www.festaalcel.com/index-cast.html
http://www.imdb.com/title/tt0092099/



/brutus

Den officiella alternativa vägen till stranden

Ett antal felmeddelanden har mottagits. Vi har uppfattat att vår drivrutin inte har fungerat som den ska. Detta har mestadels orsakats av ett osunt leverne på natten och allmän obalans samt driftstörningar dagtid. Efter ett antal felsökningar och diskfragmentering har vi nu kunnat lägge om nätverket och hittat större balans i tillvaron. I dagsläget ska vi åtminståne kunna tillämpa en hastighetsintervallsgaranti, detta innebär att du alltid är garanterad en lägsta hastighet på våra bloggtjänster. Vi ber om ursäkt för att tjänsten du valt inte har fungerat korrekt och hoppas att du har överseende med detta. Vi tackar dig för att du har valt rocky&brutus.

Det är med nöje som vi delar med oss av de upplevelser och sevärdheter vi hittar under stock och sten för att ni ska få en utförlig bild av vad som händer och vad som går att utföra i en stad som Barcelona. Medan vi lät bloggen ligga och köra sin tomgång har vi ju självklart sett till att göra ordentligt med fieldwork. Vi vet nu betydligt mer om staden än vad vi gjorde förut. Vi har fått känna på en mer påtaglig barcelonisk atmosfär än förut. Och vi tar oss även hem på natten säkrare än förut. (tack vare Leos lokalsinnade chilenargener som inatt ledde johannes genom barcelonas gator likt herden ledde sina får...)

På vägen har vi hittat ett glatt par som utan komplikationer har bidragit till att utforska stadens alla hörn. Tillsamans med deras fnittrande bolivian Carlos tog dem med oss till ett grått plåtdraperi. Knackade på. En liten mindre dörr (som i sagan om ringen när frodo knackar på porten i Bree) öppnas av en katalansk farbror. Han kollar läget utanför på gatan. Vinkar in oss hastigt för att sedan smälla igen dörren bakom oss. 
Väl inne finner vi inte en degig grotta med smälta stearinljus och spik i borden eller sånt man förväntar sig när man stiger igenom en lönndörr. Vi finner istället en pub i full service där folk i alla åldrar sitter och äter mat och dricker öl. Inga konstigheter här inte. (bästa sätt att hitta hit är att hoppa från bar till bar i Born och försöka ta er ner mot vattnet. mer än så kan vi för tillfället inte ge er...)


Väckarklockan och energin svek oss idag igen och vi vaknade alledels för sent. Men vi var fast beslutna att släpa våra kroppsdelar ner mot stranden.

Vi gick och tänkte att vi skulle testa ny väg. Vi gick helt enkelt rakt söderut längs bla bla bla gatan (carrer de padilla?)....och tack vare vårt nytänkande beslut hittade vi en helt ny stadsdel. Port olympic. En del av Barcelona som inte direkt är vacker, kanske närmare fult. fast ändå inte. Slitna hus, fina hus, massa brandstegar, små konstnärliga utlopp här och där. Port olympic kan enligt vår mening jämföras med hammarby sjöstads historia, fast lite coolare. typ. För er icke allmänbildade stackars satar kan vi glatt (men inte i högfärdig Jan Guillou anda) tala om för er att Spanien och Barcelona agerade värd för Olympiska spelen 1992. Eftersom alla stjärnor behövde vila fötterna och byta strumpor någonstans rustades de flesta tomma industri- och kontorslokaler upp. I dagsläget kan vi definitivt konstatera att det under dagtid ligger en skön brooklynkänsla över området. En utav barcelonas mest mytomspunna klubbar ligger i detta område. Razzmatazz. Under kommande vecka kommer en utförlig rapport gällande klubbens atmosfär, musik, människor, vakter, drink/öl-priser, handikappanpassad eller inte och framför allt var du bör och inte bör tömma magsäckens innehåll.



Det har från högre makter kommit önskemål om att en omstrukturering gällande sättet vi utforskar staden på bör förändras. innehålla lite mer kultur och kanske lite mindre " var man hittar den bästa mohjiton". Vi tar till oss kritiken och har redan börjat grunna på vilket av Gaudís alla verk vi ska besöka, utforska, reflektera över, debattera och fördjupa oss i. Närmst på dagordningen blir Sagrada Familia. Man passerar den på väg till förfest hos One CC-kollegor. BOOM!
/rocky&brutus

RSS 2.0