På återseende

tre månader har gått. vi har skrivit meningslösa inlägg med ringa betydelse. vi har publicerat inlägg som förhoppningsvis har varit till stor hjälp för tafatta turister. vi har även haft det väldigt bra medan vi har gjort vårt yttersta för att göra "en överlevnadsguide till barcelona" komplett.

men nu sitter vi här. ska skriva ett sista inlägg innan rocky och brutus ska gå skilda vägar. vi har inte den blekaste aning om vad vårt kanske sista tips till er är. vi tänder ett ljus i sann arne weise-andakt och blickar tillbaka över tiden som har gått.
för att sumera vår vistelse kan vi nu redogöra för er att tack vare oss, vet ni nu följande:

vilken gata ni ska vandra på för att bli rånade
hur man hittar bra boende hos trevlig katalan
hur man tar sig till havet på fler än ett sätt
hur man fixar jobb, NIE-nr och seguridad social
hur man fixar uppsägning från jobb santidigt som man får sparken
hur man handlar och tvättar i barcelona
var den bästa mojiton fanns
när man kan se underhållning med flygplan då man känner sig lite bakom
var man finner nya kläder, om man blivit av med sina
när tunnelbanan går och inte går
om hålet
vart man ska släpa med sina ungar
vad en göteborgare, stora blå och sniffer är
hur man beter sig som en exemplarisk värd
vad bra musik är
vart man styr fötterna om man vill skaka rumpa
på vilken adress man lär sig fläckfri spanska

du kommer garanterat se en rocky och brutus dyka upp här och var i världen. nya områden kräver nya överlevnadsguider. vi kan däremot lova att om ni följer vår guide, steg för steg, så ska ni se att er tid i barcelona kommer bli något ni sent kommer att glömma, eller bara en rutten kopia på vår egen upplevelse!

från oss. alla. till er. alla.
en riktigt. god jul!





//rockyochbrutus

brutus har en egen monter på saco-mässan

Brutus jobbsökande gick i stöpet. Han kastade ut cv:n på stock och sten men utan resultat. Efter en månads strosande och självransakan kom han fram till att det bästa att göra är att fatta papper och penna och köra en gammal hederlig intensivkurs i spanska.

Kommer man till barcelona för att ta en intensivkurs på en månad (som jag/brutus/johannes/kärtbarnharmånganam) finns det ett brett utbud att tillgå. Tar man hjälp av internet blir beslutet svårare. Söker man på "spanska intensivkurs" hamnar vi på 281 000 resultat på 0,26 sekunder. Jag kan med några enkla knapptryck begränsa urvalet och göra det lättare för den stackare som snubblar in på den här bloggen och behöver hjälp att hitta en spanskakurs.

De två skolor som valet tillslut kretsade runt, för min del, var dels den här:
http://www.linguaschools.com/ och även den här rackaren: http://www.ihes.com/bcn/
Linguaschool har en riktigt snyggt designad hemsida. Den andra får man säkert virus av...
Förutom den skillnaden är det också stor skillnad på pris. Där är det bara ni själva som kan avgöra vad som är rimligt.
International House har generellt en högre prisklass. Anledningen till det, om den bittra tanten i IH-receptionen inte ljög för mig, är att alla deras lärare har ett fancy-pants certifikat för att få lära ut på universitet. Därför är tydligen skolan dyrare.

Jag besökte båda dessa skolor. Och medan Lingua School var mindre, mysigare och med en öppen eld i samlingsrummet, var International House ett hus med 5 våningar, massvis med elever, stress och en otrevlig receptionist. Mitt val landade tillslut på International House. Inte ett dåligt val visade det sig. Träffade många intressanta personligheter. Summa summarum är nog att international house är valet för den som vill gå i en skola med lite mer tempo i korridorerna. Mindre personligt men garanterat bra utbildning på fyra veckor (finns även längre och kortare).

Lycka till med valet! Change we need...

Brutus äter från kunskapens äpple!

/brutus




ärade senatorer


för er som har all tid i världen och känner att fan. jag borde göra någonting. sluta stirra in i väggen. slösa tid framför facebook. sova för länge.

eller för er som känner att fan. jag ägnar aldrig tid åt mig själv. barn ska skjutsas till träningar, räkningar ska betalas, mat ska lagas och facebook ska kollas.

ni borde lägga barn på hyllan, sluta stirra på räkningar och stiga upp innan tupp och mormor.
läs en bok. eller fyra. berika ert sinne! om ni tar er samman bör ni läsa dessa böcker. funkar alldeles utmärkt för den som är dagdrivare i barcelona, men troligtvis även för den som har sushiluncher med väninnor, smuttar latte på trendigt café, sveper öl nere på söderkällarern eller sliter i gruva.


/rocky

RSS 2.0