och barnen då?

Vår blogg ska globaliseras. Tas till varenda hus och hem. Men först återstår det att se till att alla åldrar kan få ut något av guiden. Vi börjar smått och arbetar oss uppåt - som så väldigt ofta. Ni seniorer får nöja er med löständer och hudkräm ett tag till. Jag är väl medveten om att det finns en å annan liten illbatting som sitter och pillar snorkråkor och spinner jojjo framför datorn och därför tänkte jag berätta lite om hajar.

Hajar är en sorts broskfick som i huvudsak lever i havet (finns ett fåtal arter i sötvatten faktiskt). Typiskt för hajar är att de saknar simblåsa men löser sitt flytande på andra sätt. De har bland annat en stor oljefylld lever och ett skelett i brosk som knappt väger någonting. Trots dessa grejer i kroppen sjunker hajen om den slutar simma. Därför simmar den hela tiden. Annars slutar den upp på botten.
Vill man se riktiga hajar. Fast i glastankar. Då ska du gå till L'aquarium. Öppet året runt, alla dagar i veckan. För den som inte får kick nog av att kolla haj bakom glas kan välja att hoppa i och dyka bland dem. I sådanafall behövs ett dykcertifikat för att slippa bli uppäten. Mer om akvariumet och fiskar finns på deras hemsida http://www.aquariumbcn.com/AQUARIUM/index.php

För landkrabbor finns ett väldigt trevligt alternativ. Det gammeldagsa tivolit uppe på berget Tibidabo. Här hittar man inget Insane eller bergochdalbanor som kastar ut dig från berget. Istället finner du lite äldre, men ack så vackra och underhållande attraktioner som ligger på 6 olika nivåer runt berget. Jag har även hört att spökhuset Hotel Kruger (ja, obehagligt) ska vara en dödsläbbig upplevelse med riktiga skådisar i.

Jag hoppas att ni yngre (Julius, Tom, André) har fått något att sätta tänderna i nu. Vi ses bland hajarna!



/brutus

Kommentarer
Postat av: majsgetens fruga

fint brutte! du är go du

2010-10-22 @ 22:45:50
Postat av: hot skater

ja ja kalla mig hot_sktater

2010-10-23 @ 17:05:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0